WESELE NA SALI​WESELE NA SALI​

POPRAWINY 2021

Propozycja menu za 80 zł
  • ZUPA
     do wyboru
    - kwaśnica na żeberku
    - żurek
  • Danie
     do wyboru
    - Filet z kurczaka z frytkami i surówką
    - udko faszerowane z surówką Colesław
    + mięsa na paterach z dnia pierwszego (opcjonalnie)
  • ZIMNA PŁYTA
    dwie sałatki do wyboru
    śledź w śmietanie lub w oleju
    ryba po grecku lub na kwaśno
    pikle
    pieczywo 
    możliwy szwedzki stół z zimnej płyty z dnia pierwszego
  • I KOLACJA 
     do wyboru
    - Udko faszerowane z sałatką Colesław 
    - Filet w płatkach z frytkami i surówką
    - grillowany filet z kurczaka z surówką sezonową i frytkami 
  • DESER
    Lody  ( z menu weselnego)
  • II KOLACJA
     do wyboru
    - Udko faszerowane z sałatką Colesław 
    - Filet w płatkach z frytkami i surówką
    - grillowany filet z kurczaka z surówką sezonową i frytkami 
  • III KOLACJA
     do wyboru
    - Bigos
    - gulasz
    - Barszcz czerwony z mix (krokiet, poleśnik, pasztecik) 

Dodatkowe informacje:

Każde dodatkowe danie dopłata 10 zł/osoba

Dodatkowa pozycja zimnej płyty dopłata 3,5 zł/osoba

Napoje w dzbankach oraz ciasto w cenie menu.

Napoje w butelkach dodatkowo płatne 3zł/butelka

Obiad poweselny

Oferta cenowa na rok 2021

Cena proponowana menu na obiad za 50 zł

  • ZUPA
     do wyboru
    - kwaśnica na żeberku
    - żurek
  • Danie
     do wyboru
    - Filet z kurczaka z frytkami i surówką
    - udko faszerowane z surówką Colesław
    + mięsa na paterach z dnia pierwszego (opcjonalnie)
  • ZIMNA PŁYTA
    ( szwedzki stół z zimnej płyty z dnia pierwszego)
    kawa, herbata wg życzeń gości, napoje w dzbankach – gratis

UWAGA

Powyższa oferta jest propozycją podstawową, która nie zawiera ciasta, oraz napoi butelkowych.
Czas trwania 3 godziny.

Wesele cateringWesele catering

Menu weselne 2021 ​catering 1 dzień

  • OBIAD
    szlachetny rosół z makaronem,
    Patera mięs: de' volaille z masłem i koperkiem, kotlet schabowy, roladka wołowa, karczek pieczony (2mięsa na osobę)
    ziemniaki, kluski śląskie
    surówka z marchwi z pomarańczą
    surówka z buraczków czerwonych
    surówka z selera
  • ZIMNA PŁYTA
    Deska wędlin z pasztetami
    śledź w śmietanie lub w oleju ryba po grecku lub na kwaśno sałatka brokułowa sałatka tortelini
    tymbaliki drobiowe i wieprzowe roladka z szynki z chrzanem pieczywo
  • DESER I
    tort we własnym zakresie
    Torcik Pary Młodej
  • I KOLACJA
    do wyboru
    - Szynka wieprzowa pieczona w ziołach z kapustą zasmażaną podana z kaszą gryczaną - schab pieczony w sosie myśliwskim z kapustą czerwoną podany z kaszą gryczaną ze skwarkami
  • DESER II
    lody waniliowo-czekoladowe z owocami i sosem panna cotta za dopłatą (2,50zł)
  • II KOLACJA
    danie do wyboru
    - rolada z indyka podana na białym sosie z ćwiartkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej
    - sakiewka drobiowa faszerowana w aromacie tymianku i kompozycji kapusty Colesław podana z frytkami
  • III KOLACJA
    danie do wyboru
    - Rogout wieprzowe podawane z pieczywem za dopłatą (4zł)
    - gulasz wieprzowy w aromacie ziół podany z pieczywem
    - Żurek z kiełbaską i jajkiem
  • IV KOLACJA
    danie do wyboru
    barszcz czerwony z krokietem barszcz czerwony z pasztecikiem

Dzieci do lat 7 – połowa ceny, dzieci do lat 3 – za darmo

W cenie menu uwzględniamy:

– owoce na stołach
– ciasta, ciasteczka na stołach – kawa, herbata

Za dodatkowa opłatą otrzymają Państwo:

– pokrowce w cenie 5 zł/szt.
– przygotowanie dodatków na stolik z alkoholami w cenie 150 zł

( np. lód, cytryna, limonka, dekoracje, szkło, kuler do lodu, shakery do koktajli, soki) – stragan wiejski do 100 osób 1000 zł na 150 osób w cenie 1500 zł – podstawowa dekoracja kwiatowa za dopłatą 10 zł od osoby

(kwiaty w wazonie na stole i bukiet na stół Młodej Pary)

– paczki (0,70) w cenie 20 zł/szt.
– dodatkowy kelner do alkoholu 450 zł
– przygotowanie stolika na słodkości 150 zł
– tort firmowy 55zł/kg
– bufet na gorąco 700zł(do 100osób), 1 000zł( do 150osób)

Jesteśmy dostępni dla Państwa pod numerem telefonu: 787 204 784 mailowo: weselepasja@gmail.com
bądź osobiście po ustaleniu terminu spotkania.

* Ceny przyjęcia weselnego/catering: – menu podstawowe – 140zł/osoba

– menu podstawowe + napoje (w butelkach 200 ml: pepsi, 7up, mirinda,woda gaz., w dzbankach woda,soki, kompot) 155zł / osoba