WESELE NA SALI​WESELE NA SALI​

Menu weselne 2021

Cena uzależniona od ilości osób dorosłych.

Przywitanie chlebem Państwa Młodych

Szampan dla gości i Państwa Młodych na przywitanie 

 

  • OBIAD
    Rosół z makaronem
    Patera mięs (2 mięsa na osobę)
    - kotlet schabowy,
    - de’volaille z masłem,
    - rolada wieprzowa,
    - karczek pieczony

    - ziemniaki
    - surówka z marchwi
    - surówka z buraczków czerwonych
    - surówka z białej kapusty i ogórków
  • DESER
    ( tort we własnym zakresie )
    Tort Pary Młodej   
  • ZIMNA PŁYTA
    - deska wędlin z pasztetami
    - galaretki drobiowe i wieprzowe
    - ryba na kwaśno lub po grecku 
    - sałatka tortellini
    - sałatka gyros
    - śledzie w oleju lub śledź w śmietanie
    - roladki z szynki z chrzanem
    - pieczywo
  • I KOLACJA
    do wyboru
    - Szynka wieprzowa pieczona w ziołach z kapustą zasmażaną podana z kaszą gryczaną
    - Sakiewka drobiowa faszerowana w aromacie tymianku i kompozycji kapusty colesław podana z frytkami
  • DESER
    - Puchar lodowy z owocami i polewą ( w przypadku poprawin deser podajemy w poprawiny)
    - Panna Cotta (za dopłatą 2,5zł)
  • II KOLACJA
    - rolada z indyka podana na białym sosie z ćwiartkami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej
    - sakiewka drobiowa faszerowana w aromacie tymianku i kompozycji kapusty Colesław podana z frytkami
  • III KOLACJA
    - Ragout wieprzowe podawane z pieczywem za dopłatą (4zł)
    - gulasz wieprzowy w aromacie ziół podany z pieczywem
    - Żurek z kiełbaską i jajkiem
  • IV KOLACJA
    - barszcz czerwony z krokietem
    - barszcz czerwony z pasztecikiem

W cenie menu uwzględniamy:

  • owoce na stołach
  • ciasto, ciasteczka na stołach
  • napoje zimne podawane w szklanych butelkach 200 ml (pepsi, 7up, mirinda, woda gazowana)
  • dzbanki: woda niegazowana, sok i kompot

Stoły nakryte są białym obrusem opięte skirtingiem, serweta biała osobista

Za dodatkową opłatą otrzymają Państwo:

  • pokrowce w cenie 5zł/szt.
  • przygotowanie dodatków na stolik z alkoholami w cenie 150 zł ( np. lód, cytryna, limonka,    dekoracje, szkło, kuler do lodu, shakery do koktajli, soki)
  • stragan wiejski do 100 osób 1000 zł na 150 osób w cenie 1500 zł
  • podstawowa dekoracja kwiatowa za dopłatą 10 zł do osoby (kwiaty w wazonie na stole i bukiet na stół Młodej Pary)
  • paczki (0,70) w cenie 21 zł/szt.
  • dodatkowy kelner do alkoholu 450 zł
  • przygotowanie stolika na słodkości 150 zł
  • tort firmowy 60zł/kg
  • bufet na gorąco 700zł(do 100 osób), 1 000zł( do 150osób)

Jesteśmy dostępni dla Państwa  pod numerem tel. : 787 204 784 lub 787 204 444, mailowo: weselepasja@gmail.com bądź osobiście w ustalonym terminie.

 

POPRAWINY 2021

Propozycja menu za 80 zł
  • ZUPA
     do wyboru
    - kwaśnica na żeberku
    - żurek
  • Danie
     do wyboru
    - Filet z kurczaka z frytkami i surówką
    - udko faszerowane z surówką Colesław
    + mięsa na paterach z dnia pierwszego (opcjonalnie)
  • ZIMNA PŁYTA
    - dwie sałatki do wyboru
    - śledź w śmietanie lub w oleju
    - ryba po grecku lub na kwaśno
    - pikle
    - pieczywo 
    - możliwy szwedzki stół z zimnej płyty z dnia pierwszego
  • I KOLACJA 
     do wyboru
    - Udko faszerowane z sałatką Colesław 
    - Filet w płatkach z frytkami i surówką
    - grillowany filet z kurczaka z surówką sezonową i frytkami 
  • DESER
    Lody  ( z menu weselnego)
  • II KOLACJA
     do wyboru
    - Udko faszerowane z sałatką Colesław 
    - Filet w płatkach z frytkami i surówką
    - grillowany filet z kurczaka z surówką sezonową i frytkami 
  • III KOLACJA
     do wyboru
    - Bigos
    - gulasz
    - Barszcz czerwony z mix (krokiet, poleśnik, pasztecik) 

Dodatkowe informacje:

Każde dodatkowe danie dopłata 10 zł/osoba

Dodatkowa pozycja zimnej płyty dopłata 3,5 zł/osoba

Napoje w dzbankach oraz ciasto w cenie menu.

Napoje w butelkach dodatkowo płatne 3,50 zł/butelka

Obiad poweselny

Oferta cenowa na rok 2021

Cena proponowana menu na obiad za 50 zł

  • ZUPA
     do wyboru
    - kwaśnica na żeberku
    - żurek
  • Danie
     do wyboru
    - Filet z kurczaka z frytkami i surówką
    - udko faszerowane z surówką Colesław
    + mięsa na paterach z dnia pierwszego (opcjonalnie)
  • ZIMNA PŁYTA
    ( szwedzki stół z zimnej płyty z dnia pierwszego)
    kawa, herbata wg życzeń gości, napoje w dzbankach – gratis

UWAGA

Powyższa oferta jest propozycją podstawową, która nie zawiera ciasta oraz napoi butelkowych.
Czas trwania 3 godziny.